Hvitvin fra Burgund med skrukork

Bouchard Père & Fils leverer nå sin Mâcon-Lugny Saint-Pierre og Pouilly Fuissé med skrukork. Det gjelder kun størrelsen 0,75 cl.

Mâcon viner er de vinene som produseres under Mâcon Appellasjonen i sub-regionen Maconnais, syd i Burgund. Mâcon-Lugny Saint-Pierre er en enkeltvinmark i Mâcon. Jordsmonnet er rikt på mergel og kalksten. Her produseres både røde, rosé og hvite viner. Hvit Mâcon Lugny produseres kun av druen Chardonnay.

Pouilly Fuissé viner er de vinene som produsers under Pouilly Fuisse appellasjon i sub-regionen Maconnais, syd i Burgund.
Pouilly-Fuissé har også Chardonnay som eneste drue. Det finnes ingen 1. Cru vinmarker innenfor denne AOC regionen. Druer og most til denne vinen kjøpes fra langsiktige partnere som Bouchard har kontrakter med.

Bouchard Père & Fils ble etablert i 1731 av brødrene Michel og Joseph. De to startet med salg av klær og reiste ofte gjennom Beaune. De falt for den nydelige byen midt i hjerte av Frankrikes vinmarker og bestemte seg for å starte grossistfirma for vin.
Da staten solgte jord som var blitt konfiskert under den franske revolusjonen, så brødrene Bouchard sin sjanse, og kjøpte vinmarker først i Volnay. Etter hvert som forretningene stadig gikk bedre, kjøpte de slottet Chãteau de Beaune i 1810.
Bouchard Père & Fils ble kjøpt av Joseph Henriot sommeren 1995. Han overtok hele Bouchards ”kongerike” med kjeller, vin og tønner. Etter kjøpet har han brukt mye energi og enda mer penger på å utvikle Bouchard til å bli et av Burgunds ledende vinhus.

9332301 (preview)3139201 (preview)

Link til produktene fra Bouchards Père & Fils finner du her

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.