Blanquette de Limoux er en musserende vin laget på samme tradisjonelle metode som crémant, men med minst 90 % av den lokale druen Mauzac. Faktisk ansees Blanquette de Limoux av mange som forløperen til Champagne, da den eldste kjente vinen laget på tradisjonell metode var fra Limoux, helt tilbake til 1531 (mer enn 150 år før munken Dom Perignon utforsket vin i Champagne). Vinmarkene ligger i et område kalt Terroir d'Autan. Dette er skjermet fra øst og vest av to små fjellområder, Corbières og Chalabrais. Her råder det et varmt og tørt klima med kjølige netter, noe som gjør at druene utvikles langsomt og får en karakteristisk friskhet, ideelt for musserende viner. Mauzac-druene høstes tidlig for å oppnå en tørrere vin med høyere syre og friskhet. Akkurat som i Champagne, kommer druene fra kalkrik jord.
Artikelnummer | 12380201 |
---|---|
Volum | 75 cl |
Type | Musserende |
Produsent | J. Laurens → |
Importør | SOM |
Pris | 191,18 kr |
Druetyper | 90% Mauzac , 10% Chardonnay |
Karakteristikk: Frisk duft av grønne epler, nyklippet gress, acaciablomster og aprikos på duft med lette toastaromaer. En frisk og balansert vin.
Alkohol: 12 %
Sukker: 8 g/l
Syre: 6,4 g/l
Holdbarhet: Konsumklar men kan lagres i opp til 5 år.
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her