Cava er spanjolenes bidrag til musserende vin og lages på tradisjonell metode, samme metode som i Champagne. I likhet med Champagne er også Cava normalt blandet med flere ulike druesorter, og de tre hoveddruene i cavafremstillingen er lokale. Macabeo tilfører aromaer, smak og finesse til blandingen og brukes i stadig stigende grad, Xarel-lo gir struktur i kraft av sitt høye syreinnhold mens Parellada gir eleganse og bløthet.
Artikelnummer | 11219501 |
---|---|
Volum | 75 cl |
Type | Musserende |
Produsent | Bodegas Marqués de Cáceres → |
Importør | STB |
Pris | 154,39 kr |
Druetyper | 50% Xarel.lo , 30% Macabeo , 20% Parellada |
Karakteristikk: Klar strågul, duft av nybakt brød med et hint av epler og hvite blomster. Velbalansert med god fylde, delikate bobler og lang ettersmak.
Lagring: Cava må lagres minst 9 måneder før den kan selges, og Marqués de Cáceres Cava er lagret i minimum 11 måneder.
Alkohol: 11.5 %
Sukker: 9 g/l
Syre: 5,5 g/l
Holdbarhet: Konsumklar nå
Serveringstemperatur: 6-8° C
Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Nærmere informasjon finner du her