Fever-Tree

 «If 3/4 of your Gin & Tonic is the tonic, make sure you use the best»

– Tim Warrillow


 

Etter å ha smakt seg gjennom utvalget av tonic på markedet i USA, fant Charles Rolls og Tim Warrilow ut at de aller fleste tonicene på markedet rett og slett ikke var bra nok. Charles hadde bygget opp et godt rykte med sin Plymouth gin, og slo seg sammen med Tim Warrillow som var ekspert på markedsføring av gourmet mat. Målet var å analsysere de mixerene som fantes på markedet, og de fant fort ut at de aller fleste var tilsatt Natriumbenzoat (E211), og andre kunstige søtstoffer.

Noe måtte gjøres, og en 15 måneder lang reise begynte. De jobbet med analyser av kinin planten helt tilbake til 1620 tallet, og var på utallige reiser over alt i verden for å finne de beste ingrediensene. Etter 5 forsøk, lanserte de endelig den første flasken med Fever-Tree Indian Tonic i 2005.

 


Kinin

Kinin er den viktigste ingrediensen i tonic, og blir laget fra barken fra Kinin treet, eller Fever Tree som det også blir kalt. I tillegg til å være hovedingrediensen i tonic, har kinin også hatt en viktig rolle i bekjempelsen av malaria gjennom historien.

De medisinske fordelene til «Fever Tree» ble oppdaget på 1600 tallet da det ble gitt til sjømenn som hadde pådratt seg malaria på sine reiser. Denne sykdommen ble gjerne bare kalt «fever», og derfor navnet Fever Tree.

Det var allikevel ikke før på 1820 tallet at egenskapene til kinin virkelig ble annerkjent. For å prøve å bekjempe malaria, blandet britiske soldater kinin med sukker og vann – og den første indian tonic var født. Den smakte dog ikke så bra, og for å dempe den sterke kinin smaken blandet de den med gin. Dermed var det ikke bare tonic som var født, med den første GT så også dagens lys. «

«The Gin & Tonic has saved more englishmen’s lived, and minds, than all the doctors in the empire»

– Winston Churchill

 


 

Fever Tree range og pairing

Fever-Tree har en bred range med mixere til alle typer brennevin. I tillegg til ulike typer tonic finnes det blandt annet Madagascan Cola, Ginger Beer, Spicy Ginger Ale og Sicilian Lemonade. Sjekk ut linken under for å finne den beste mixeren for din smak!

Pairing Wheel

Fever-Tree range

 

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.