Historien om Schweppes Tonic

Schweppes

Schweppes ble etablert i 1783 av Jacob Schweppe. Etter 10 år med eksperimentering fant Jacob Schweppe opp prosessen med kullsyretilsetning av mineralvann, og Schweppes ble med det verdens første brus.  Her er historien om Schweppes Tonic.

Schweppes’ første fabrikk åpnet i London i 1792, der produksjonen av Schweppes Soda Water tok til. I årene som fulgte vant Schweppes høy anerkjennelse i markedet, og dette gjorde at produktserien ble utvidet. Filosofien har hele tiden vært å tilpasse seg hvert enkelt lands etterspørsel og drikkevaner. Derfor vil man i dag finne hele 42 forskjellige Schweppes-produkter i Australia, 21 i USA og 10 i Norge.

Indian Tonic

Den legendariske drikken Schweppes Indian Tonic er basert på Jacob Schweppe’s opprinnelige oppskrift fra 1783. Den er laget med kinin og andre ingredienser med 100 % naturlige smaker. Indian Tonic ble sammen med Schweppes Ginger Ale, lansert på markedet i 1870. Kinin er en viktig ingrediens i tonic, og utvinnes fra kinabark. På 1900 tallet ble Kinin og Indian Tonic brukt som legemiddel, og var det mest brukte i kampen mot tropesykdommen malaria. Den populære cocktailen Gin & Tonic skal ha blitt oppfunnet nettopp på grunn av dette. Britiske embetsmenn i India trengte å få i seg kinin, og ble derfor oppfordret til å drikke Tonic Water. Men ettersom den tidlige versjonen av Tonic Water ikke smakte spesielt godt, fant de ut at det var langt bedre dersom de blandet det med gin.

Schweppes 2

Funfacts om Schweppes:

I 1920 brukte Schweppes «pin-ups» i sin markedsføring
I 1930 startet Schweppes å bruke frukt i sine drikker, blandt annet Appelsin og Sitron
I 1957 forsatte de satsingen på frukt, og Bitter Orange og Bitter Lemon så dagens lys
I 1970 årene lanserte de Russchian, med stor suksess
Nicole Kidman ble i 2009 Brand Ambassador for Schweppes
Uma Thurman overtok stafettpinnen som Brand Ambassador i 2011

Link til importøren av Schweppes

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.