Kunnskap

Castellblanc

Castellblanc

Castellblanc er en av de største cavaprodusentene i Penedès området, nord i Spania. Den begynte som en liten familiebedrift i 1908. Familien Parera hadde en lidenskap for oenologi – dvs. alt fra dyrking av druer til vinproduksjon og vinkultur. Castellblanc produserers på de tradisjonelle Xarel-lo, Macabeo og Parellada druene. Ingen lagring på...

Les mer →
Paolo Scavino

Paolo Scavino

Paolo Scavino Paolo Scavino, – et historisk vinhus beliggende i Castiglione Falletto i Barolo-regionen i Piemonte, ble grunnlagt i 1921 av Lorenzo Scavino og hans sønn Paolo. I dag er det fjerde generasjon – Enrico Scavino og hans døtre Enrica og Elisa – som styrer vinhuset, og Enrico har arbeidet fulltid i firmaet siden 1951 da han ku...

Les mer →
Marc Kreydenweiss

Marc Kreydenweiss

Noen nyheter om vinprodusenten Marc Kreydenweiss i Alsace Her fortalt av Antoine Kreydenweiss: Året 2015 var et år sterkt preget av mer enn to måneder uten regn, noe som førte til at våre unge vinstokker led av vannmangel, til tross for mye vanning. Vi mistet rundt to tredjedeler av en ny plantasje i vinmarken Kastelberg. Vi hadde heldigvis litt re...

Les mer →
Black Stallion

Black Stallion

Black Stallion  – Vin fra California Black Stallion Winery ligger langs Silverado Trail i Oak Knoll District i den sørlige delen av Napa Valley i California. Denne prestisjetunge gården ble kjøpt av Indelicato familien i 2010 og er det nyeste tilskuddet i samlingen av vinprodusenter i distriktet. Historien Navnet Black Stallion er en hyllest...

Les mer →
Reyneke

Reyneke

Johan Reyneke er i tillegg til vinbonde både filosof og surfer, og brenner for jorden vår og menneskene som bruker den. På gården, med magisk utsikt ut over Stellenbosch, er det lett å forstå hvorfor gårdens opprinnelige navn var «Uitzicht», som betyr nettopp utsikt. Johan Reyneke har studert filosofi og følger Rudolph Steiners biodynamiske måte å...

Les mer →
Petanque 2015

Petanque 2015

 

 

 

pawijfpajfscpjcpoajcfdfo

 

fwepfjsvmgjepfij

Les mer →
Champagne Nicolas Feuillatte

Champagne Nicolas Feuillatte

Champagne Nicolas Feuillatte er den mest solgte champagnen i Frankrike, og den 3. største champagnen i verden.  Champagne Nicolas Feuillatte har det største utvalget av forskjellige typer champagne, m.a.o. her finnes noe for enhver anledning, bl.a. økologisk champagne. Over 5000 vinbønder i Champagne er tilknyttet Nicolas Feuillatte, dette vil si a...

Les mer →
Plaimont

Plaimont

Etter en inspirerende reise til California, hvor vin laget på den lokale sør-franske colombard-druen ble servert, fikk André Dubosc, og hans makker André Daguin, blod på tann og reiste hjem med en glimrende idé.  Les mer om Plaimont her. I sør-vest Frankrike har tradisjonen vært å produsere Armagnac. Druene colombard og ugni blanc var vidt plantet ...

Les mer →
Vinskolen

Vinskolen

Hvilke glass? Hvilken temperatur? Må den dekanteres?

Les mer →
Spritens verden

Spritens verden

Les mer →
La Spinona

La Spinona

Aziena Agricola La Spinona ble etablert i 1940 av Pietro Berutti.  Hans sønn og hans barnebarn Pietropaolo har holdt denne familiebedriftern i gang og  og navnet La Spinona kommer fra deres da kjære hund Baica som var en Italiensk Spinone, hun var ved Pietro sin side dag inn og dag ut. I dag er det barnebarnet Pietropaolo som er winemaker og driver...

Les mer →
Vin til tapas

Vin til tapas

Vin til tapas Tapas kommer av det Spanske ordet Tapar som betyr å dekke til, hvor man brukte ost/brød og skinke til å dekke til vinglasset for å unngå innsekter. Vin til tapas har derfor vært et tema. Hva er Tapas? Så hva er så tapas, er det en matrett, et måltid eller en tradisjon? Vi kan vel i dag trygt si at det ligger tradisjon og levesett bak ...

Les mer →
Vin og mat

Vin og mat

Et samspill mellom vin og mat er viktig og spennende.

Les mer →
Produsenter

Produsenter

Her finner du mer informasjon om våre produsenter.

Les mer →
Castello Banfi

Castello Banfi

Vin fra Toscana – Castello Banfi Høyt oppe på en ås i selve hjertet av Toscana, ligger opphavet til noen av de mest prestisjetunge vinene Italia har å by på.  På Castello Banfi går moderne vinproduksjon og klassiske tradisjoner hånd i hånd. Montalcino er en vakker middelalderlandsby sør for Siena i Toscana. Byen ligger på en 600 meter høy åsk...

Les mer →
Bilder fra arrangementer

Bilder fra arrangementer

Her kommer bilder fra våre winemaker dinners, turer og andre arrangementer.

Les mer →
Tour de Vin i Arendal

Tour de Vin i Arendal

...

Les mer →
Albariño

Albariño

Albariño – Den ukjente druen som ble trendy Der hvor Rías Baixas møter Vinho Verde finnes det et spennende vindistrikt på begge sider av grense-elven Miño/Minho – mellom Spania og Portugal.  Her, i dette karrige klima, trives en spennende drue som kan gi både lette og elegante viner – Albariño. Druen er liten og småprikkete, og me...

Les mer →
Druetyper

Druetyper

Druer er den mest dyrkede frukten i verden. Det finnes mange tusen ulike typer druer som er enten grønne, røde eller blå men det er bare par hundre av disse som det lages vin av. Her finner du informasjon om de mest kjente vindruene.   ...

Les mer →
dRamm

dRamm

I november 2013 lanserte Morten Ramm likøren dRAMM i samarbeid med Engelstad/Eurowein.

dRAMM har falt i smak og er nå tilgjengelig i alle kategori 6 butikker!

Les mer →
Champagne kontra musserende viner

Champagne kontra musserende viner

Champagne kontra musserende viner. Det er kun musserende vin fra regionen Champagne i Frankrike som har lov til å markedsføres som champagne.  Musserende viner som er laget etter champagnemetoden utenfor denne regionen, blir kalt Crémant: Crémant d’ Alsace, Crémant de Bourgogne, Crémant de Loire, Crémant de Bordeaux osv.  I Tyskland bruker man Sekt...

Les mer →
Syrah

Syrah

Syrah er en av verdens eldste kvalitetsdruer, stammer fra Shiraz i Iran og ble oppdaget 5-600 år før jesu fødsel. Avler regelmessig og med store kvanta Modner sent, trenger varmt klima Har tykt skall, gir kraftige viner med mye farge og tanniner Harmonerer godt med eik, men ikke alltid ny eik Trenger mye stell og oppmerksomhet for å produsere kval...

Les mer →
Pinot Noir

Pinot Noir

Pinot Noir er en av verdens mest prestisjetunge druer. Meget vanskelig å dyrke, trives godt i Frankrike, spesielt i Champagne og Burgund. Vinen trives mindre i varme støk, er kresen på jordsmonn, bruk av eik og bearbeiding i kjellere. Pinot Noir, eller Blauburgunder/Spätburgunder på tysk, er en blå vindrue, – og som det tyske navnet tilsier k...

Les mer →
Merlot

Merlot

Druetypen Merlot Merlot er mest kjent som hovedduren i Pomerol og Saint-Émilion. Populariteten til Merlot druen har økt kraftig i de siste årene som man også ser i California, New Zealand og Australia.   Dette skyldes at den har en bløt og sødmefylt smak med en innsmigrende karakter.  Merlot har med denne karakteren evne til å blandes med andre dr...

Les mer →
Tempranillo

Tempranillo

Tempranillo – en spansk druetype Tempranillo er Spanias svar på Frankrikes Cabernet Sauvignon, også den mest respekterte druen i Spania. Tempranillo har i lang tid blitt sett på som en rustikk spansk drue.  I den senere tid har vi fått oppdage elegante viner av denne druetypen. Tempranillo er best kjent som den dominerende druen i rød rioja, ...

Les mer →
Sangiovese

Sangiovese

Sangiovese er Italias mest dyrkede drue og er den mest utbredt i sentral Italia i Chianti distriktet.  I 1990 var 10 % av vinmarkene i Italia dyrket med Sangiovese.  Denne druen er den som kloner lettest.  Den mest kjente klonen fra denne druetypen er Brunello. Navnet på den røde Sangiovese druen tror man er avledet fra «Sanguis Jovis» ...

Les mer →
Nebbiolo

Nebbiolo

Nebbiolo – druetype fra Piemonte Nebbiolo er en av de klassiske druene fra Piemonte i Italia.  Denne druetypen lager verdenskjente viner som kan lagres i minst et halvt århundre. Nebbiolo er svært vanskelig å dyrke, en sær drue Knopper tidlig om våren,  gir fare for sen frost, modner også sent, fare for undermodne druer Trives i kjølig klima...

Les mer →
Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon regnes som en av verdens beste rødvinsdrue. Cabernet Sauvignon er en druetype som er lett å dyrke, vokser villig og tilpasser seg lett klima og jordsmonn. Den lager toppkvalitets viner spesielt fra Bordeaux distriktet. Cabernet Sauvignon – Noen overraskende fakta «Foreldrene» til Cabernet Sauvignon heter faktisk Cabernet Franc og...

Les mer →
Semillon

Semillon

Semillon lager alt fra enkle til noen av vedens beste søte viner. Tørr Semillon kommer fra Graves Regionen i Bordeaux, Australia og New Zealand. Som ung er druen enkel og ukomplisert med lite syre, det er først etter lang lagring at de utvikler seg. Fruene er i store klaser og har tynt skall Er svært mottakelig for råte, både grå og den noble Lage...

Les mer →
Chardonnay

Chardonnay

Chardonnay er i dag verdens mest etterspurte hvitvinsdrue. Denne druetypen vokser villig de fleste steder og er lite kresen på jordsmonn og klima. Chardonnay trives i alle verdensdeler; det er dette som gjør druen så populær. Chardonnay var navn på en landsby syd i Burgund som eksisterte for flere millioner år siden.  Helt tibake til ca. 3200 år fø...

Les mer →
Riesling

Riesling

Riesling kommer opprinnelig fra Tyskland, den er en av verdens mest edle drue. Lager like gode viner som Chardonnay, men har ikke samme popularitet. Riesling er en vanskeligere vin å forstå, mye på grunn av sin friske syre. Riesling liker seg best i kjølig klima og lager best vin i kjølig klime. Dette er ingen nobel drue men en hardfør type som er ...

Les mer →
Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc er en aromatisk drue som vokser villig, må kontrolerers og beskjæresfor å unngå overproduksjon. Sauvignon Blanc har medium til stor fylde, masse syre Vinen drikkes best mens de er unge, ansees som medium kvalitet. Veldig populære viner. Sancerre er en vintype som er mest populær Mest kjent i Frankrike (Bordeaux og loire), dyrkes og...

Les mer →
J. M. da Fonseca

J. M. da Fonseca

Vinhuset J.  M. da Fonseca ligger i regionen Setúbal, sør for Lisboa, ut mot Atlanterhavet. Periquita ble etablert av José Maria da Fonseca i 1841 og er det eldste registrerte portugisiske varemerket. Vinen oppnår stadig høy anerkjennelse av internasjonal presse, f. eks. fra Robert Parker som sammenligner Periquita med en delikat, myk og krydret bu...

Les mer →
Zýmē

Zýmē

Navnet Zýmē kommer fra gresk og betyr «gjær». Gjær er selvfølgelig en uunnværlig ingrediens i vinproduksjon, men samtidig har ordet en symbolsk betydning: Det skaper assosiasjoner til naturlighet – som er en grunnleggende verdi i Celestino Gasparis faglige og eksistensielle reise, samt til fermenteringsprosessen – forstått som en kontinuerlig streb...

Les mer →
Ølskolen

Ølskolen

Her kan du lese mer for å utvide din egen kompetanse om øl.

 

Les mer →
Alkoholfritt

Alkoholfritt

Alkoholfritt Innen alkoholfri drikke finnes en verden av spennende produkter og smaker. Helse og sunnhet blir stadig viktigere, funksjonell drikke er på fremmarsj, trender fra andre markeder introduseres stadig raskere og forbrukerne får et bredere utvalg å velge fra. Solera tilbyr produkter innenfor de fleste kategorier og brukssituasjoner, så som...

Les mer →
Cellier des Dauphins

Cellier des Dauphins

Cellier des Dauphins er et kooperativ som ble dannet i 1965 ved at 6 vinbønder sør i Rhônedalen, som til da kun eksporterte vin i bulk, slo seg sammen og begynte å tappe vinene sine på flaske. I dag består kooperativet Cellier des Dauphins av 13 vinbønder. Hovedsetet ligger i Tulette, – en middelalderby i Provence. Link til produktene ...

Les mer →
Kunnskap

Kunnskap

Solera Uteliv jobber med en stor protofølje. Her vil du kunne lese om noen av produsentene, merkevarene og produktene vi jobber med. God lesning!

Les mer →
Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.