Sangiovese

Sangiovese er Italias mest dyrkede drue og er den mest utbredt i sentral Italia i Chianti distriktet.  I 1990 var 10 % av vinmarkene i Italia dyrket med Sangiovese.  Denne druen er den som kloner lettest.  Den mest kjente klonen fra denne druetypen er Brunello.

Navnet på den røde Sangiovese druen tror man er avledet fra «Sanguis Jovis» som betyr «blod Jove (Jupiter). Sangiovese er en av to dominerende røde druer (den andre er Nebbiolo) i Italia.

Viner av denne druetypen kan ha stor variasjon avhengig av hvor druen dyrket.   Den vokser villig men modner langsomt og sent.  Dette kan da være en fare for undermodnede druer.  Druetypen er rik på syre, med moderat til høy tanniner og et middels nivå av alkohol.  Denne type viner vil ha mye syre og når det har vært kalde år, blir tanninene bitre.  Om druen har tynt skall, kan den bli utsatt for sykdommer.

Vinene har den dyp farge og har ofte en litt oransje skjær på kantene.  De fleste vinene kan lagres men inntil 10 år.

Les mer om våre produkter her

Lukk

Nyregistrering

Registrerer deg via e-post

Lukk

Nyregistrering

Er du allerede registrert? Logg inn her

Lukk

Logg inn

Har du glemt passordet?

Registrer deg her

Lukk

Glemt passordet?

Skriv inn din e-postadresse, så sender
vi deg gjenoppretting av nytt passord!

Lukk

Takk for din registrering

Vi har sendt en e-post. Vennligst følg instruksjonene for aktivering.